Pasta med grönkålspesto, ruccola och västerbottenost |
Ingredienserna i detta recept är ganska utbytbara, experimentera gärna med basilika, ruccola, bladspenat eller kål som "gröna blad", mandel, cashewnötter eller pinjenötter "som nötter", olika slags oljor och hårdostar samt rödlök, soltorkad tomat, oliver och annat som "krydda". Det mesta lär bli gott!
Pasta med grönkålspesto, avokado och körsbärstomater |
Pasta med grönkålspesto
4 portioner
En näve ruccola och ca 200 g grönkål
60 g (ca 1 dl) sötmandel
100 g riven västerbotten (eller parmesan, eller annan lagrad ost)
1-1,5 dl rapsolja
2 vitlöksklyftor
svartpeppar ur kvarn, vrid några varv
1 tsk salt
Finstrimla och skölj grönkålen i rikligt med vatten, gör likadant med ruccolan och slunga i salladsslunga så att bladen inte är så blöta. Mixa först mandeln i en matberedare, häll upp i en skål. Mixa sedan osten, häll upp i samma skål. Lägg grönkålen och ruccolan samt bitar av rödlök i mixern, häll över 1 dl av rapsoljan och veva över peppar och salt. Mixa till en grön massa. Rör ihop alla ingredienserna i en skål, smaka av med salt och peppar och ev. mer olja om det inte är tillräckligt geggig. Färdigt!
Koka pasta och följ i övrigt våra instruktioner under receptet pasta med pesto. Servera gärna med körsbärstomat och kanske avokado som garnering!
Övrigt: vegetariskt. En del laktosintoleranta kan äta hårdost som Västerbotten. Barn tycker oftast om pesto!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar