lördag 11 januari 2014

Resträddaren nr 3 : Lasagne!

Vi har ju haft en liten drive här på bloggen om att inte slänga mat med tips på vad man kan göra av rester och uppmärksammat "resträtter" som pyttipanna och stekt ris. Här kommer tredje resträtten, från Italien denna gång, i form av lasagne. Många kanske anser att man ska följa ett specifikt recept när man gör lasagne, men vi menar att lasagne är en klassisk resträtt där man kan göra ta alla möjliga tråkiga rester man kan tänkas ha hemma, lägga lite lasagneplattor emellan, strö över ost och gratinera. Vips, har man en god rätt istället för tråkiga rester!

Man tager vad man haver - lasagnebygge
Häromdagen hade vi just en sådan situation här hemma. Vi hade lite tomatsås över från att ha ätit kyckling med tomatsås, samt en del redan ugnsstekt palsternacka och morot. Lite överbliven rödlök hade vi också och en del keso som behövde göras åt. När vi var och handlade såg vi dessutom några stackars ekologiska zucchins som låg och såg ledsna ut (man brukar få köpa dem för halva priset då om man frågar, det är inget fel på dem om man skär bort det som ser lite fult ut). Någon gång innan jul hade vi gjort alldeles för mycket köttfärsås,så vi hade lite i frysen och under julen fick vi dessutom över bladspenat som vi också stoppade i frysen.

Spenaten tinade vi och stekte i stekpanna med lite vitlök, fräste på även rödlök och zucchinibitar och sedan lagrade vi köttfärssås, tomatsås, lök, zucchini och spenat med lasagneplattor och keso, hyvlade på ost ovanpå och plötsligt hade vi en hel ugnsform med lasagne, fast resterna först såg ut som någon ynka bit här och där! Lite koka soppa på en spik kändes det som!

Här hittar ni annars ett recept på vegetarisk lasagne här ifall ni inte har en massa rester hemma men blev sugna på lasagne (och ja, man får förstås ha köttfärs i tomatsåsen om man vill också). Bon apétit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar