Ångkokt lax, broccoli och brysselkål samt bulgur och koriandersalsa |
Korvstroganoff |
I inlägget om PiMs veckomatsedel kan ni läsa mer om tankarna bakom matsedeln, portionsberäkning, tips om hur man värmer upp maten på ett bra sätt, mm.
Allergier: Byt ut bulgur mot quinoa för att få laxen helt gluten- och mjölkfri. Laga stroganoffen och champinjonsoppan med havremjölk/grädde och med redning utan vetemjöl för att få samma effekt.
Ångkokt lax med bulgur och koriandersalsa (4-8 portioner)
Det är godast med helt färsk ångkokt lax och ångkokta grönsaker. Därför brukar vi förbereda resten av maten (bulgur och salsa samt kanske också skala brysselkål och förvara den i en burk med vatten) och sedan ångkoka färskt nästa dag som det ska ätas. Därför är det inte optimalt för storkok, men å andra sidan kostar det inte mycket tid att ångkoka och tillbehören kan som sagt förberedas. Välj gärna brysselkål och broccoli om det finns i din affär och ser fräscht och inte för långväga ut, annars kan man ta frysta haricots verts och bara lägga med i ångkokaren ovanpå laxen de sista minuterna för att värma.
Champinjonsoppa |
(8 portioner)
Vår stroganoff innehåller lök, paprika, morot, färsk ingefära och massor av supernyttig tomat, och är en storfavorit hos lilla Freja.
Champinjonsoppa
(4-8 portioner)
(4-8 portioner)
En superenkel soppa som är mustig och värmande. Denna vecka är soppan det vegetariska inslaget på menyn, så skippa bacon till, stek på lite extra zuccini och svamp istället.
Lycka till med matlagningen!! Hör gärna av er med kommentarer eller i webbformuläret!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar