Såsen puttrar i pannan – det tog lång tid att steka såhär mycket kyckling!
|
Vill ni läsa alla inlägg om våra test av matkassar, klicka här.
Maten blev hursomhelst OK god och Freja gillade färskpastan med sås och åt till och med någon bit kyckling som hon annars konsekvent brukar rata. Broccoli är hennes all-time favoritmat så det är alltid ett säkert kort. Obs, receptet nedan stämmer inte helt med bilden utan är ett exempel på vad vi skulle vilja gjort om vi valt själva, och som vi tänker göra nästa gång vi lagar....
Snabb pasta med kyckling
i tomatsås
4 Portioner
2 medelstora lökar
200 g kycklingfilé skuren i mindre strimlor
3 klyftor vitlök
200 g skogschampinjoner
1 gul paprika
200 g kycklingfilé skuren i mindre strimlor
3 klyftor vitlök
200 g skogschampinjoner
1 gul paprika
1 burk tomatkross
En burk kalamataoliver
En burk kalamataoliver
Basilika, torkad
4 tomater
Bladpersilja och/eller färsk basilika
Pastaskruvar eller ricottafylld färskpasta efter humör
4 tomater
Bladpersilja och/eller färsk basilika
Pastaskruvar eller ricottafylld färskpasta efter humör
Fräs lök, svamp och
vitlök i olja, salta och peppra. Stek kycklingen, se till att den är
genomstekt. Tillsätt gul lök, tomatkross och avrunna kalamataoliver samt rejält
med torkad basilika eller andra favoritörtkryddor, låt puttra i 5 minuter. Koka under tiden pastan i vatten med salt och
en skvätt olivolja. Tillsätt 4 tomater skurna i stora bitar och låt koka upp,
blanda ner färska hackade örtkryddor och servera genast.
Med pasta är det viktigt
att den kokas sent i processen så att den inte blir överkokt eller hinner bli
kall. Kalamataoliver med kärnor är absolut godast, köp en olivurkärnare om du
inte vill ha oliver med kärnor i maten, men hittills har vi aldrig satt någon i
halsen. Varma oliver är gott! I detta recept har vi lite mindre kyckling och
har istället med proteinrik svamp som ger god smak. Tänk på att skära kyckling
på en separat skärbräda eller sist efter alla grönsaker, och att diska på hög
temperatur i diskmaskinen efter att ha hanterat rå kyckling.
Övrigt: maten är laktosfri, välj glutenfri pasta om du är allergiker. Om man vill utesluta kycklingen skulle jag ha i mer paprika och se till att ta ricottafylld färskpasta så att maten blir mättande och tillräckligt proteinrik. Då blir det vegetarisk/veganlämpligt.
Övrigt: maten är laktosfri, välj glutenfri pasta om du är allergiker. Om man vill utesluta kycklingen skulle jag ha i mer paprika och se till att ta ricottafylld färskpasta så att maten blir mättande och tillräckligt proteinrik. Då blir det vegetarisk/veganlämpligt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar