söndag 11 augusti 2013

Västkustresa med restaurangtips

Snart dags för arbete och förskola för oss, efter en lång och härlig semester. Vi är nyss hemkomna från en rundresa längs västkusten med längre stopp i Göteborg med kanonväder! Vi har ju inte lagat mat nästan alls på två veckor (med ett större undantag, som det snart kommer ett inlägg om!) så det finns inte mycket där att skriva på bloggen om, men istället tänkte vi kort recensera de restauranger/caféer som vi ätit på! Här kommer några tips/ris/rosor!

En deli Haga - ett vegetariskt ekocafé där vi åt helglunch för 109 kr, då fick man en stor tallrik med lite smakprov på allt i deli-disken samt en skål med god soppa och surdegsbröd till plus kaffe på maten. Mycket gott och prisvärt med tanke på hur mycket man fick och kvaliteten som maten höll! Lovvärt tänk med närodlat och säsongsanpassat och dessutom föredömligt anpassat till allergiker med mat som är helt fri från ägg, mjöl, mjölk, smör och socker. De lagar all mat från grunden, helt utan smaksättare som buljongtärningar mm. Ett tips till er som p.g,a, allergier inte kan besöka de flesta uteställen! Och alla ni andra kan också med fördel äta här, det var jättegott, turkiskt inspirerad mat med många små röror och meze.

Burgersson - rätt hypat burgerställe som har schysst tänk kring burgarna med kvalitetsfokus men som inte levde upp till våra förväntningar (och sina egna priser!). Burgarna var fina, men väldigt okryddade och blev därför onödigt smaklösa. Burgaren med "blåmögelost och päronkräm" hade så lite blåmögelost på sig att man kände en liten liten smak av mögelost i två av tuggorna på burgaren och päronkrämen kände man inte alls. Det funkar inte riktigt att snåla så hårt med ingredienserna när man tar en saftig slant för burgarna. Pommes var helt ok, men även de orimligt dyra, 30 kr för en mindre portion. Efterrätterna ok goda men inte heller något fantastiskt fantasifullt eller extra gott. Stället var packat med folk men stolarna inte särskilt inbjudande och uteserveringen var bara träbänkar invid ett bygge. Överskattat blir tyvärr vårt betyg. 

Kometen - Lefi Mannerströms finkrog på tvärgata till Avenyn, hit gick vi på tu man hand för att fira vårt 7-årsjubileum och hade höga förväntningar. Återigen infriades de inte riktigt. Uteserveringen var även här rätt ospeciell och maten imponerade inte heller. Godast var förrätterna, rödbetscarpaccion var riktigt god och även serranoskinkan lyftes av goda tillbehör. Fiskrätter dominerade på menyn och vi beställde in två sådana till huvudrätt, en pankofriterad spättafilé och en smörstekt kungsflundrarygg. Båda var väl tillagade men ingen av rätterna imponerade. Tillagningen var klanderfri men hade inte riktigt det lilla extra som förväntas på en sådan här krog till detta pris. Bra, rejäl husmanskost var snarare känslan, som man kunde fått till lunch för 120 kr på ett bättre ställe. Efterrättens chokladtryffel var snarare en mindre chokladtårtsbit och god men inte heller den fastnade i minnet. Vi kan inte rekommendera stället!

Trebello - under besöket på Liseberg åt vi med Freja, farmor och farfar på restaurang Trebello och blev positivt överraskade. Trodde det skulle vara ganska vanlig tråkig dussinmat med tanke på att det var på ett nöjesfält, men istället fick vi vällagade pastarätter och panninis, med ruccola och parmesan till, kändes lite som i Italien, och det är mycket gott betyg i våra ögon. Miljön var förvånansvärt lugn med tanke på det stojiga klientelet och det var smart möblerat med stora runda soffor som skärmade av och dämpade ljudet. Lite för få barnstolar bara, annars kan vi rekommendera det varmt!

Danilo - restaurangen som ligger i samma byggnad som Göteborgs största biograf, Bergakungen, är riktigt schysst och serverar matiga sallader, mackor burgare mm. av bra kvalitet. Rödbetssalladen meg getost var mycket god och burgaren likaså. Perfekt innan en biokväll, men kom i tid för personalen kan vara rätt sega. Och missa inte spegeln ovanför urinoarerna (även tjejer kan smyga fram och titta, man går in i samma rum som killarna).

Sist men inte minst stannade vi till i Ängelholm för en natt och bodde på läckra Klitterhus som ligger precis vid havet på en långgrund sandstrand vid gräsbevuxna sanddynor (s.k. klitter). Stället har varit med länge och är väldigt trevligt och mysigt beläget, perfekt för en somrig weekendsemester. Man kan ta både morgon- och kvällsdopp i havet som är ständigt närvarande och restaurangen serverade mycket god mat med fokus på fisk och skaldjur, lyxig frukost och personalen var genomgående väldigt trevliga. Fin utsikt hade man till till alla måltider (se bilden). Vi bodde i rum 12 som var precis på andra sidan om huset mot restaurangen, men kunde efter att vi ätit mat och lagt Freja på rummet sitta kvar på främre terrassen och äta efterrätt och dricka en drink eftersom vår babymonitor hade räckvidd precis dit. Bor man i ett rum med lägre nummer så kan man säkert få räckvidd in i restaurangen.

Hoppas några av tipsen kan vara till nytta för er bloggläsare! Dela gärna med er av egna restaurangtips i Göteborgstrakten!

PS. Om någon är intresserad av biljetter med Eckerölinjen till Åland som vi skrev om i ett tidigare inlägg finns de fortfarande kvar och skänkes bort till den som först visar intresse! Alla tycks ha semestrat färdigt redan så ingen har velat åka på kryssningen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar