onsdag 28 augusti 2013

Skördefestivaler!


Nu i skördetider är det mycket happenings ute i landet och ett perfekt läge att besöka skördefestivaler och liknande! Under hela september och fram till Mickelsmäss så sprudlar det verkligen av skördefester, googla bara på skördefest i ert närområde för att hitta ett kul utflyktsmål. Särskilt nämnvärd är kanske Ekorundan i Skåne, då man istället för att titta på konst tittar på ekologiska gårdar 7-8 september. Skördefester är förstås ett kul sätt att få en närmare anknytning till maten och hur den produceras och förädlas och är en perfekt aktivitet med barn.

Eftersom vi hade en så schysst semester på Åland förut är vi sugna på att besöka Skördefesten på Åland, även om det nog inte blir av just i år. Är någon bloggläsare intresserad av att åka kan vi erbjuda 3 st gratisbiljetter till båtresa med Eckerölinjen om ni skriver någon rad i kommentarsfältet.

I helgen (31 aug-1 sept) är det dessutom matfestival i Uppsala, Bondens egen matfestival, som vi förstås har tänkt att gå på och ser mycket fram emot. En hel del roliga programpunkter och gratis mitt i Botaniska trädgården, låter ju inte helt fel. Det kommer en uppdatering på bloggen om detta förstås.

Har ni bloggläsare några egna favorithappenings i mat/vin-väg får ni hemskt gärna tipsa!

Gott matfestande på er så länge!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar