måndag 28 april 2014

Snabbpasta med rökt lax

Vi köpte ju en massa varmrökt lax från Fogdö lax när vi var i Grisslehamn för några helger sedan (den vakuumförpackade står sig i över en månad) och gjorde nyligen en mycket enkel och god pastarätt med laxen. Kriteriet var att det skulle vara snabblagat och passa med laxen och därför kom vi på att använda örtkryddad färskost som pastasås och komplettera den rökta laxen med avokado och körsbärstomater. Rätten står på bordet på ca 10 minuter beroende på pastans koktid. Alla var mycket nöjda, även Freja åt lite av laxen och fick sin pasta utan färskost men med desto mer tomater och avokado.

Färskostpasta med rökt lax
4 portioner 

4 portioner pasta
Färskost med örter
200 g körsbärstomater
2 avokado
100 g varmrökt lax

Koka pastan al dente (läs här om ni vill ha tips). Dela under tiden laxen i mindre bitar, tvätta och halvera körsbärstomaterna och gröp ur och skiva avokadon. Häll av pasta, ringla över olivolja. Lägg upp den mängd pasta varje person vill äta på deras tallrik, ta 2-3 rågade teskedar färskost och blanda runt i den varma pastan så att det smälter. Lägg på lax, tomater och avokado. Ät genast!

Övrigt: För vegetarisk pasta rekommenderas istället pestopasta eller pasta med grillade grönsaker. Glutenintoleranta kan köpa glutenfri pasta, eller testa blancherad kål istället för pasta som i detta recept. För en mjölkfri rätt, uteslut färskosten och ta mer avokado. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar