Potatissallad blomkål och saltgurka, serverad med gravad lax |
Potatissallad med gravad lax
4 portioner
ca 400 g gravad lax
1/2 purjolök
1 tsk senap
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk socker
1/2 dl olivolja
Färsk persilja
1 blomkål (ett litet huvud)
3 st saltgurkor (eller smörgåsgurka)
Potatis (ca 2 st mellanstora/person, välj lite mindre delikatesspotatisar när det ännu inte finns färskpotatis).
Skrubba och koka potatisen i saltat vatten, kan göras i förväg och förvaras i kylen. Strimla purjolöken och fräs den hastigt i lite olivolja i en stekpanna. Tillsätt senap, vitvinsvinäger, socker och olivolja, rör om tills allt har löst sig. Häll upp i en serveringsskål, salta och peppra ner i lagen, samt tillsätt lite färsk hackad persilja. Hyvla blomkål tunt, tärna saltgurka, och tillsätt i skålen, blanda runt. Till sist kan den kokta potatisen tillsättas ljummen ifall man vill ha ljummen potatissallad eller kall ifall man föredrar det. Större potatisbitar kan halveras innan. Rör om försiktigt så potatisen får dressing på sig utan att börja falla sönder.
Övrigt: glutenfritt och laktosfritt, en fördel när man gör egen dressing att man kan hålla koll på allergier!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar