Tom Kha Gai, en mild soppa med mycket smak. |
Tom Kha Gai - Thailändsk kycklingsoppa
4 personer
Kyckling och buljongkok 1 kycklingskrov från Bosarpkyckling
vatten
10 vitpepparkorn
2 tsk salt
2 msk riven ingefära
1 röd chili
1 morot
1 broccolistjälk (från broccoli om ni ska ha det i soppan nedan eller från frysen ifall ni fryst in stjälken tidigare då ni använt bara buketter, kan uteslutas också)
Soppan
5 dl kycklingbuljong från koket ovan (eller annan buljong)
6 st torkade kaffir-limeblad (eller 1-2 tsk krossade)
1 st citrongräs
1 squash/zucchini alternativt broccoli
2 morötter
1 röd chilifrukt
2 msk riven färsk ingefära
1 tsk salt
1 lime
1/2 tsk fisksås
1 msk buljongpulver (gärna Renée Voltaire chili- och citrongräsbuljong)
kycklingköttet från den kokta kycklingen ovan, alt. 200 g kycklingkött
koriander (färskt) till servering
Övrigt: gluten och laktosfri, barnvänlig om man tar det lite lugnt med chilin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar