måndag 13 maj 2013

Trerätters vårmiddag inkl. Chokladmousse på avokado

Under Kri-himhelgen hade vi Floras föräldrar på besök och vi fixade en trerätters födelsedagsmiddag till Floras mamma. Till förrätten blev det givetvis sparris, och till huvudrätt hade vi färsk oxfilé från Sävne skola, eftersom vi fick en leverans måndagen innan, till vilken vi serverade denna jättegoda potatisrulle, trattkanterellsås på kantareller från frysen och ångkokta haricots verts, som blev en ny favorit med lilla Freja. Till efterrätt tänkte vi testa något nytt, nämligen chokladmousse gjord på avokado som Flora hittat recept på på bloggen Remsans bistro.

Det var enkelt att göra men vi blev inte helt nöjda med resultatet. Adrian tyckte det smakade väl syrligt (1/2 citron räckte gott och väl i receptet) och portionen som ska räcka till 8 pers räckte bara till 4 vuxna och ett barn. Flora tyckte smaken var OK men att man mest blev besviken eftersom det inte smakar lika gott som chokladmousse. Gästerna fällde kommentarer som "intressant", vilket inte brukar vara ett gott tecken, men Freja slevade dock i sig utan att tveka...

Chokladmoussen serverades i martiniglasen Street Martini från Orrefors.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar