Korv stroganoff kanske många associerar med en tråkig, menlös, köttig rätt, men så behöver det faktiskt inte vara. Det finns riktigt bra ekologisk falukorv att köpa nuförtiden (vi tycker Scan faktiskt gör den bästa, med högst köttmängd och minst tillsatser), och ingenting hindrar en från att tillsätta flera grönsaker i grytan och krydda lite mer. Vi brukar ha i färsk ingefära som bryter av riktigt gott mot resten av smakerna i grytan. Som bonus är grytan billig, lätt- och snabblagad och passar bra som matlåda samt gillas av barn! Vad väntar ni på?!
Korv stroganoff
8 portioner
3 st lök
1 falukorv ca 500 g
1 pkt champinjoner
2 röda paprikor
2 morötter
1 bit ingefära (stor som ett ägg ungefär)
1 tetra tomatkross
1 tetra passerade tomater
1 msk vetemjöl utblandat i 1 dl kallt vatten
2 dl mjölk (eller matgrädde om man vill)
1 msk socker
1 tsk salt
svartpeppar
Hacka lök, skiva champinjoner och börja steka i rapsolja i botten på en stor gryta. Fortsätt under tiden att skala och skära morötter i halvmånar, tärna paprika och skära falukorv i strimlor. När löken och champinjonerna fräst i några minuter, tillsätt resten av grönsakerna och korven och tillsätt tomatkross, passerade tomater och kryddor. Skala och strimla ingefäran i små tändstickor, tillsätt. Låt grytan puttra ihop i 10 minuter. Servera gärna med råris eller matvete, korngryn eller något lite mustigt tillbehör som fångar upp smakerna.
Ju fler kockar desto sämre soppa? Eller en mer intressant soppa och en roligare stund under tillagningen? Denna blogg innehåller främst våra recept som vi vill ha lättillgängliga men ibland även lite om vår matfilosofi och kommentarer på nyheter och forskning om god, nyttig, säsongsanpassad, och gärna ekologisk, närproducerad och klimatsmart mat med hög kvalitet och få tillsatser.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar