Lammfärsbiffar, ugnsgrillade potatishalvor, trattkantarellsås och ångkokt broccoli. Servera gärna lite extra svartvinbärsgelé till! |
Biffarna gjorde vi på lammfärs, vitlök, salt, peppar, rosmarin, lite ströbröd, ett ägg och så petade Adrian in en bit fetaost i mitten på biffen (bild nedan på Adrian som fixar biffen :). Stekte i några minuter på varje sida i stekpanna med smör/olja. Blev mycket gott!
Såsen funkar till mycket, särskilt till vilt, och är en lyxig sås som vi serverat på julafton bland annat. Här kommer såsreceptet:
Adrian fixar biffen! |
4 portioner
300 gram färska trattkantareller
1 st vitlök
3 msk smör
1 st vitlök
3 msk smör
1 msk vetemjöl
ca 2 dl vatten (sky)
2 dl vispgrädde
2 tsk mortlad hel grönpeppar
2 tsk dijonsenap
1,5 msk kalvfond eller annan bujong (vi har kokat en egen på hjortben vi hade förut)
1 msk kinesisk soja
1 näve hackad persilja
1 msk svartvinbärsgelé
ca 2 dl vatten (sky)
2 dl vispgrädde
2 tsk mortlad hel grönpeppar
2 tsk dijonsenap
1,5 msk kalvfond eller annan bujong (vi har kokat en egen på hjortben vi hade förut)
1 msk kinesisk soja
1 näve hackad persilja
1 msk svartvinbärsgelé
Hacka
svamp, låt puttra i en stekpanna och häll bort av vattnet som kommer ur svampen, spara och tillsätt senare. När svampen är urvattnad, fräs den i lite smör och pressa i vitlök. Späd med svampvattnet och ev. steksky från biffar och vispgrädde, strö över mjölet och rör om tills det börjar puttra. Tillsätt grönpeppar, senap, fond, soja och persilja. Låt
koka ca 5 minuter. Tillsätt därefter gelén. Servera!
Bra tips på nytt sätt att pimpa trattissåsen! Ska prova. //Viki
SvaraRaderaLåter som mycket vitlök. Menas möjligen en klyfta?
SvaraRadera