Fjällröding - en delikatess som måste testas i fjällen! |
Lunchen intogs alltid i en av restaurangerna i backen (vilket förstås är dyrt men värt det just när det gäller skidsemestrar tycker vi, särskilt i vecka 5 då liftarna bara hade öppet 9.30-15, eftersom det skulle gå åt för mycket tid till att fixa mat hemma och man gärna vill ha något varmt och stadigt i magen när det är rejält kallt ute). Men bor man nära backen finns förstås mycket pengar att spara på att exempelvis ha förberett en matig soppa som man bara kan värma på. Ofta kan restaurangerna i pisten vara riktigt usla med enbart mottagnigskök som serverar pommes frites till allt och steker på frysta halvfabrikat, då är det förstås inte så lyckat att betala massvis med pengar för att leva på sådan mat i en vecka. Vi hade dock tur i Ramundberget där vi var, för restaurang Solbrännet satsar på hemlagat hela vägen, med svenskt kött och kvalitetsingredienser samt rejäl salladsbuffé, rekommenderas varmt!
Fixa egen afterski med frasiga våfflor och irish coffee! |
Potatis i ugn med vitlökssmör |
Enkel kall sås till fisk |
Mycket riktigt hittade vi superfin och jättegod rödingfilé som fångats lokalt och det blev en fantastiskt god fisk i ugn av den, med lite örtsalt, peppar, olja och citron på. Till detta gjorde vi klyftpotatis garnerat med vitlökssmör, och serverade med ärtor, kokt broccoli och en sås som rördes ihop på det som fanns i den lokala lilla affären - crème fraiche, färskost med gräslök, färsk salladslök och vitlök (riktigt gott faktiskt, man kan också ta rom och crème fraiche till en enkel fisksås).
Som extrarätt hade vi med oss ingredienser till den enkla pastan som beskrivits i ett tidigare inlägg, men det blev över av all annan mat så det blev aldrig aktuellt att äta pastan, istället gjorde vi åt broccolin till ena grytan och tog helt enkelt med bacon, pasta och ädelost hem igen (det är inga ingredienser det går någon nöd på under en vecka som tur är).
Utöver det som nämnts ovan hade vi med en del frukt till efterrätt och kan meddela att det behövdes inte mer mat, man blev mycket mätt och glad på tre rejäla mål mat samt afterski med våfflor trots intensiv skidåkning! Skriv gärna i kommentarerna om ni testar denna veckomeny och vad ni tyckte!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar