tisdag 23 juli 2013

Chokladkaka med mandelmjöl (glutenfri)

Här kommer som utlovat receptet på Frejas tvåårstårta, en jättegod chokladkaka på mandelmjöl, viket innebär att den är helt glutenfri. Med sin rika smak av mörk choklad uppskattas den av både barn och vuxna. Servera gärna med löst vispad grädde, kanske med lite vanilj i. Kakan förbereds med fördel dagen innan.

Chokladkaka med mandelmjöl
12 bitar

200 g smör
200 g hackad mörk choklad (70%)
4 ägg
2 dl råsocker
2 dl mandelmjöl
0,5 dl potatismjöl. 

Smält  smöret, dra kastrullen från plattan och rör ned det mörka chokladhacket. 
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mandelmjöl och potatismjöl, vänd ner försiktigt i äggsmeten, tillsätt smörsmeten och rör om tills det blir en jämn smet. Smörj en springform, häll i smeten och grädda  i 200 grader mitt i ugnen i 20 minuter. Gör gärna kakan dagen innan och låt den vila i kylen över en natt, då blir den som godast. Garnera efter behag, gärna med pudrat florsocker, servera med grädde.

1 kommentar:

  1. Ett tips på väldigt intressanta böcker jag precis plöjt igenom och lärt mig massor som faktiskt alla borde läsa och lära.
    http://gluten-celiaki.blogspot.se

    SvaraRadera