torsdag 18 april 2013

Upphottad hämtpizza

Inser ni framåt fredag eftermiddag att det inte finns någon mat hemma och att ni inte kommer hinna laga något ? Känns det torftigt med hämtmat igen? Misströsta inte, det går att hotta upp hämtpizzan till en fullvärdig italiensk måltid!

Visst tar vi matbloggare också hämtmat då och då, som exempelvis förra fredagen. Sedan vi flyttade ut på "landet" finns det dock inget vidare urval på hämtmat. Dock finns det faktiskt en helt OK pizzeria och kolgrill i närheten och de gör jättegoda grillade grönsaker på sin kolgrill som de har på sin vegetariska pizza Ortolana. Grillad zuccini, paprika och aubergine är supergott på pizza, däremot brukar vi skippa de billiga oliverna man alltid får på sådana ställen och även den trista inlagda kronärtskockan, till förmån för mer grillade grönsaker. Väl hemma lägger vi själva på urkärnade kalamataoliver och strimlade soltorkade tomater i olja. Ifall vi har prosciutto eller ungersk korv hemma som behöver göras åt kanske det också åker med, men i vanliga fall är detta en perfekt vegetarisk måltid (och man slipper pizzeriornas hemska skinkor och annat!). Sedan in i micron som har grillfunktion (värma pizza i micro är annars inte att rekommendera!) i några minuter. Under tiden slungar vi ruccola i en salladsslunga och tar fram en fin bit parmesan och en osthyvel samt korkar upp ett gott vin, t.ex. Il Tre Fratelli, ett mycket prisvärt och gott italienskt vin, en Chianti (se bilden, *ljudeffekt*: när-lammen-tystnar-tungljud).

Lägg upp pizzaslices på tallrikarna, lägg på en näve ruccola och hyvla rejäla bitar parmesan över. Skåla och njut!! Testa även att äta en bit ruccola med en bit parmesan bara rakt av - smakkombon är underbar!

Slutligen - hur många pizzor beställer ni när ni kör hämtpizza? Vi beställer en enda till två vuxna och lilla Freja som äter en egen slice. Genom att komplettera med några egna ingredienser samt ruccola och parmesan, och kanske en enkel tomatsallad eller kålsallad till drygar man ut pizzan så att man inte behöver äta så mycket. Det sparar ju definitivt både midjemåttet och plånboken. Om man inte slafsar i sig utan sitter och njuter med ett glas vin så kan det hända att man upptäcker att man blivit mätt på mycket mindre än man skulle anat, särskilt om man kanske vill ha lite frukt eller choklad till efterrätt. Testa nästa gång, ni kanske blir förvånade!

2 kommentarer:

  1. Ruccola och parmesan har numera blivit en standard hos oss till pizza. Riktigt gott och idéen var helt och hållet er! :)

    SvaraRadera
  2. Kul att höra att vi omvänt några till ruccola och parmesanfantaster! :)

    SvaraRadera