torsdag 25 april 2013

Lyxig pasta med grillade grönsaker

 Till fredagsmiddagen på tu man hand som börjat bli ett stående inslag (vi äter något litet hela familjen med Freja och lägger henne lite extra tidigt eftersom hon är trött efter en lång vecka på förskolan, sedan lagar vi något enkelt och gott tillsammans och äter med ett glas vin - äkta fredagsmys!) testade vi nyligen en pasta med grillade grönsaker. Vi blev så förtjusta när vi gjorde ugnsgrillade grönsaker för ett tag sedan att vi ville testa det även i en pasta. Det blev mycket gott! Vi hittade även säsongens första ekologiska sparris från Spanien som vi bara var tvungna att slå till på, men den var inte riktigt så god än, så man kanske bör vänta några veckor till innan man går loss på sparrisen. Annars kan man variera grönsakerna i denna pasta beroende på säsong.

Lyxig pasta med grillade grönsaker 
4 portioner

4 portioner tagliatelle
1 zuccini
1 aubergine
2 palsternackor
1/2 burk soltorkade tomater i olja
1 knippe sparris (i säsong) alt. annan säsongsgrönsak, t.ex. broccoli under höst/vinter, körsbärstomater under sensommar/höst.
Olivolja
salt, peppar
balsamico
parmesan

Gör grillade grönsaker enligt tidigare recept på plåtar i ugnen Strimla grönsakerna i ganska smala strimlor. Dessa kan göras en tidigare dag och sparas i kylen till denna dag. Gör man dem samma dag så lägg med sparrisen på plåten också, annars stek sparrisen några minuter i en stekpanna, salta och peppra. Strimla soltorkade tomater. Koka tagliatelle och ha på olivolja på pastan. Se tips om hur man kokar en perfekt pasta här. Hetta upp grönsakerna om de inte redan är varma och blanda ner i pastan så att tagliatellen blandar sig med grönsaksstrimlorna och toppa med sparris eller tomater. Hyvla över parmesan och ringla över balsamico.

Tips: för att göra snygga swirliga mönster med balsamico, håll flaskan upp och ner, pressa lätt för att få ett jämt flöde och häll i en tunn stråle med bestämda rörelser man man ritar olika mönster. Häll lite ryckigt för att få smala-tjocka streck om vartannat.

Övrigt: Laktosfritt, vegetariskt, veganskt. Välj glutenfri pasta för glutenfritt, kontrollera balsamico. Våra stora härliga pastatallrikar kommer från Bruka design.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar