lördag 14 juni 2014

Vårsallad med sparris, bacon, valnötter och blåmögelost

Denna sallad kom Flora på som en snilleblixt eftersom vi försöker ha sparris i allting under sparrismånaden och vi hade massor av goda valnötter från Ungern med oss hem efter semester där. . OBS - var noga med var ni köper valnötter - de som säljs i större butiker i Sverige är ofta härskna. Köp gärna när de finns i lösvikt och be att få smaka en. De ska smaka gott och lite oljigt - inga konstiga bismaker!

Vårsallad med sparris, valnötter och blåmögelost
En härligt god vårsallad!

Ca 4 portioner

En skål med sallad per person, mixa gärna exempelvis ruccola, krispsallad eller babyspenat
1 paket babytomater
1 knippe sparris
1 pkt blåmögelost
2 dl valnötter
Balsamico till garnering.

Skölj och hacka sallad, skölj och halvera babytomater. Ta fram blåmögelosten i rumstemperatur. Koka upp vatten, skölj sparris och bryt av den trådiga ändbiten. Koka sparrisen i några minuter, smaka av så att den är krispig men kokt. Lägg upp på tallrikar - sallad, tomater, varm sparris, krispig bacon, bitar av blåmögelost. Strössla över valnötter, garnera med balsamico.

Övrigt: vårig sallad, funkar även utan sparris under andra delar av året. Testa tex att ha persika i under sommaren/hösten eller äpple och grönkål på vintern. Glutenfri. Byt ost mot något annat om ni vill ha mjölkfritt, lägg på nötter separat om ni har en nötallergiker. Tillsätt kyckling eller bacon för köttigare version.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar