onsdag 27 februari 2013

Dag 3 Gröna kassen matkassetest - pasta med kikärtor

Tredje dagen av testet börjar det spåra ur och vi frångår recepten och producerar en blandnig av alla tre resterande recept till middag! Ja, så kan det gå när vardagen knackar på och det behöver gå lite snabbt, samt att vi tyckte att biffarna från dag 3 kunde förtjäna att serveras med potatisgratängen från dag 4, plus att det kunde vara spännande att testa kikärtor i en pasta...

Pestopasta med kryddiga kikärter och broccoli


Ja, ursprungligen var alltså receptet dag 3 tofubiffar med pasta, tomatsås och broccoli och receptet dag 4 potatisgratäng med kryddiga kikärter och tomatsallad (se bilder på maten här). Till dag 5 fanns det dessutom en burk pesto som skulle användas i en tofugryta. Vi är dock mycket svaga för pestopasta och när det som sagt behövde gå snabbt och det inte var ett alternativ att ställa sig och rulla biffar eller göra potatisgratäng så blev det pasta med pesto, broccoli och kryddiga kikärtor. Lite rödlök och svamp som vi hade hemma slank också med. Imorgon har vi mer tid och då blir det lyxigare middag med tofubiffar och potatisgratäng samt tomatsallad och på fredag får vi ta det vi har kvar i pestoburken till tofugrytan och komplettera med tomatsåsen som skulle varit till pastan idag.

Hursomhelst blev det gott! Peston var mycket god, och de kryddiga kikärtorna blev också goda och passade riktigt bra i pastan. Vår dotter Freja (20 månader) fick pestopasta serverat i en skål och kikärtor och broccoli i en annan skål bredvid så att hon kunde se alla ingredienser för sig. Hon valde att sleva i sig högvis med pestopasta, men hade lika gärna kunnat falla för kikärtorna och broccolin istället. Floras mamma var också på besök och passade Freja och fick middag, och det blev fortfarande en och en halv lunchlåda över. Tillsammans med potatis och kålsallad som blivit över från tisdagens lunch blir det mer än en bonusmåltid.

Vi antar att majoriteten inte slaviskt följer recepten i olika kassar utan lägger till och drar ifrån och kombinerar om så att det passar vardagen och familjens smak. Det blir ju oundvikligen så när någon annan planerar maten att det inte kommer passa 100% perfekt till just ens egen familj och då gäller det att vara flexibel och fixa till så att det funkar ändå. Man kan ofta frysa in någon ingrediens som blir över eller som man inte vill använda just då, eller varför inte ge bort en ingrediens som man råkar vara allergisk mot eller ogilla till grannen. Men en bra poäng med kassar är förstås också att man ska våga sig utanför sin "comfort zone" och testa något som man inte trodde att man tyckte om, för att kanske bli överraskad. Har ni bloggläsare själva testat matkassar och haft liknande erfarenheter? Skriv gärna i kommentarsfältet!

Slutligen kan vi meddela den glada nyheten att Gröna kassen gått med på att bidra med ett pris till en tävling som vi tänker utlysa här på bloggen efter att vi provlagat hela matkassen. Priset kommer bestå av att man får prova på en matkasse till 50% rabatt, dvs 450 kr för 5 middagar för 4 personer! Det är så lite som 22,50 kr per portion och med andra ord så får man en del gratis mat samt slipper planera och handla middagsmaten en vecka! Håll utkik efter tävlingen som annonseras på lördag. Obs att man måste bo i Stockholm-Uppsalaområdet för att kunna utnyttja vinsten, alternativt kan man förstås ge bort vinsten (eller ge bort hela kassen) till någon i Stockholm-Uppsalaområdet.

Se våra andra inlägg om Gröna kassen:
Canihuasallad med pinjenötshummus + leverans och allmän information
Gyros med potatis och bearnaisesås
Pasta med kikärtor och broccoli
Basilikabiffar med potatisgratäng

Tofugryta med canihua och kålsallad och sammanvägt betyg
Tävling

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar