tisdag 5 februari 2013

Chili och vegetarisk lasagne - favoriter i vinter-repris

I söndags gjorde vi en chiligryta, som redan tidigare figurerat här på bloggen. Den är himla tacksam eftersom det blir gott och nyttigt eftersom det innehåller massor med med baljväxter och även upphettad tomat som är supernyttiga ingredienser (mer om detta snart). Grytan är dessutom relativt billig och smidig både att frysa och ha som matlåda. Vi tog ett snyggare foto av den denna gång och tänkte dessutom göra reklam för den nu såhär i vintersammanhang eftersom den innehåller mycket burkar och tetror istället för färska grönsaker. Åt grytan till lunch idag med en klick tsatsiki som blivit över från en annan måltid, det passade jättebra till!

Idag gjorde vi dessutom en vegetarisk lasagne som också figurerat tidigare. Denna är också ett hett vintertips då den innehåller relativt få färska grönsaker och blir väldigt god och nyttig, särskilt som den görs med keso istället för vit sås. Den är även smidig som matlåda samt som storkok att fysa in.

Övrigt: lasagnen är vegetarisk men innehåller gluten och laktos. Chilin är laktos- och glutenfri men innehåller kött, det är dock inga problem att utesluta köttet, då den blir veganvänlig på köpet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar