Pasta med pesto och grönsaker
4 portioner
4 nystan tagliatelle per person
1 liten burk pesto med soltorkade tomater
2 st små zucchini
1 röd snackpaprika
2 mindre gul lök
2 klyftor vitlök
salt, svartpeppar
paprikapulver (om man vill)
ev körsbärstomater
Skölja och hacka zuccinis och paprika i mindre bitar. Bryn hackad lök i rapsolja i en stekpanna, lägg i paprika och zuccini och fortsätt steka alltihop i rapsolja tills det är mjukt. Pressa under tiden i vitlök, salta, peppra och tillsätt gärna paprika. Koka upp rikligt med vatten medan allting ligger i stekpannan och koka pastan i saltat vatten med lite rapsolja i. Om det på förpackningen står att pastan ska koka i 6-8 minuter, smaka då på en pastabit efter drygt 5 minuter för att kontrollera att det inte blir överkokt. Rör inte om för mycket i pastan medan det kokar, det frigör stärkelse och gör att den klibbar. Var förberedd med durkslag och häll av pastan när den är nästan helt klar eftersom den mjuknar ytterligare lite efter att man hällt av. Häll direkt tillbaka pastan i den varma kastrullen, ringla över lite olivolja samt kör några varv med pepparkvarnen, sedan kan pastan stå i kastrullen och hålla sig varm utan att klibba ihop ifall såsen inte är helt färdig. När grönsakerna är mjuka lägger man upp pasta på tallrikar, blandar med en rejäl matsked pesto och toppar med grönsaksröran och kanske några halverade körsbärstomater. Prego!
Övrigt: vegetarisk, gör egen pesto så kan det vara veganvänligt, laktosfritt och glutenfritt ifall man använder glutenfri pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar