söndag 8 september 2013

Bloggen firar 1 år! Läsarna får önska sig teman!


Hurra! Idag är det exakt 1 år sedan vi skrev första inlägget, som hette "våga laga mat tillsammans", på denna blogg! När vi startade bloggen trodde vi att den skulle handla lika mycket om hur kul det kan vara att laga vardagsmaten tillsammans som om vad vi faktiskt lagar. Efter att ha spånat på namn fram och tillbaka och insett att det mesta redan var upptaget valde vi därför det ganska 'corny' namnet "par i matlagning" som vi tyckte i alla fall skulle vara lätt för folk att komma ihåg just eftersom det var lite fjantigt. Det visade sig istället att det just ämnet blev uttömt ganska fort, medan vi hela tiden hittade nya saker att skriva om vad gäller olika aspekter på 'matfilosofi' och forskning kring mat samt att vi hela tiden blev inspirerade att testa nya recept och skriva om dem. Namnet har dock hängt med och nu är det lite sent att ändra på det!

Bloggandet har för oss haft den positiva sidoeffekten att vi nu har ett helt års favoritrecept samlade lättillgängligt på nätet, med smidiga etiketter som man enkelt kan söka på, mycket bättre än som tidigare att fundera på vilken blogg/kokbok eller vilket tidningsurklipp vi nu gått efter när vi gjorde den där goda soppan för tre månader sedan... Och vi har inga planer på att lägga ner bloggandet efter ett år som vi tänkte att vi kanske skulle göra när vi startade bloggen, tvärtom, det finns många idéer på saker vi vill skriva om och recept vi vill testa.

Vi måste också erkänna att vi startade denna blogg mest för vår egen skull och har inte förväntat oss någon fantastiskt stor läskrets. Ändå verkar bloggen ha dragit en del läsare, för hittills har vi haft 10 382 sidvisningar (våra egna inte räknade förstås), och i år har vi snittat på över 1000 sidvisningar i månaden, vilket är mer än vi själva hade hoppats på. För att fira det har vi uppdaterat bloggen med en sidvisningsräknare och även lagt till möjligheten att dela bloggen och kontakta oss via kontaktformulär.

Vilka är ni då, kära bloggläsare, undrar vi ibland. Mycket av ren nyfikenhet, men också för att kunna anpassa bloggen till era intresseområden. Vi ser att ni gillar sidor om hemgjord välling, egen barnmat, recept i tryckkokare och grytor. Även recepten på kakor och bakverk som är glutenfria tycks populära, liksom våra test av matkassar. Ni söker på saker som "hemgjord välling", "enkel spenatsoppa" och "bosarpkyckling recept", men även direkt på bloggens namn. Men ni kommenterar mycket sällan, vilket innebär att vi inte vet varför ni läser och om ni hittar det ni hoppas på.

I ettårspresent önskar vi därför oss att ni ska skriv en kort rad eller två i kommentarsfältet (eller använd kontaktformuläret) om vilka typer av inlägg ni gillar mest! Man kan också uttrycka det som att vi firar genom att läsarna får önska sina favoritteman! Är det recept ni gillar mest? Är det viktigt med fina bilder, ska vi lägga mer krut på det? Eller gillar ni restaurangtips, diskussioner kring matfilosofi, säsongsinspiration, forskning om mat? Vad tycker ni om för typ av recept, är det extra bra när det är barnvänligt eller snabblagat, eller tycker ni om mer avancerade saker, långkok, grytor mm? Vore det roligt med inlägg om maskiner vi använder i köket, som glassmaskin, brödmaskin mm? Ska vi kommentera mer på aktuella händelser i matsfären, typ dieter, mattrender och liknande? Ska vi har mer sötsaker och bakverk? Mer test av matkassar? Det mesta av detta vore kul att skriva om, så det ska nog inte vara omöjligt att tillmötesgå en del önskemål från läsarna, bara vi vet om dem!

Hälsningar, Flora och Adrian

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar