fredag 29 augusti 2014

Fina matpresenter!

Nu är bloggen tillbaka efter en rejäl sommarpaus! Vi har haft så mycket att göra i sommar med olika byggprojekt, semester och sedan fest för 20 av Floras arbetskamrater att bloggen helt enkelt inte hunnits med. Dessutom har vi inte lagat särskilt mycket "ny" mat, utan mest gamla favoriter som redan finns på bloggen. Nu brakar dock hösten igång och nästa vecka på tisdag utlovas den första veckomatsedeln för hösten!

Fina matlagningenspresenter!
Här intill ser ni bild på presenten som Flora fick av sina arbetskamrater, en blogginspirerad matpresent med spännande, ekologiska specialingredienser till framtida matlagning. Vi tycker det är jättekul att få matlagningsingredienser i present - det är ett hett tips nästa gång ni behöver en bra present till någon ni vet är intresserad av matlagning! Från vänster på bilden ser ni Himalayasalt, risnudlar, carnaroliris (italienarnas favorit-risottoris) från Kung Markatta, Mangovinäger, Spaghetti gjort på svarta bönor, och ekologisk alkoholfri ingefärsöl, i främre raden finns även lite torkad mango och två sorters mörk choklad. Allt inhandlat på Tant Grön i Hågaby i Uppsala. Ska bli spännande att testa alla roliga saker, och ni kommer få recensioner här på bloggen!

Mangovinägern har redan testats, tillsammans med lite linfröolja, salt och peppar blev det en utmärkt god dressing till en räksallad vi åt häromdagen. Risottoriset blev också testat igår då vi gjorde risotto efter att ha plockat flera fina Karljohan-svampar i skogen här intill, det blev mycket gott (mer om det receptet snart!)

Välkommen till en blogghöst i aningen lugnare tempo...

Flora och Adrian

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar