lördag 27 december 2014

Ostsnurror som tilltugg till drinkar eller plockmat

Dessa enkla och frasiga ostsnurror gör Floras mamma som tilltugg till fördrinken vi brukar ha på julafton medan vi öppnar presenter. Vi har valt att skippa förrätt innan julmiddagen till förmån för bara ett tilltugg till drinken eftersom det annars lätt blir alldeles för mycket mat... Fördelen med snurrorna är att de är superenkla att sno ihop på några minuter och kan serveras varma och goda utan att någon behövt stå i köket mer än 10 minuter. Hemligheten är smördeg och ost som man har rivit i förväg.
Ostsnurror som tilltugg till fördrinken

Ostsnurror
Tilltugg för ca 6 personer

En smördegsplatta
1/2 dl riven lagrad ost
1/2 dl rivem parmesan
1 tsk paprikapulver
1 ägg

Kavla ut en smördegsplatta (om det är en liten, 16 cm x 16 cm), eller köp en som är färdigkavlad och som man bara rullar ut (det sparar tid). Blanda 0,5 dl riven lagrad ost med 0,5 dl riven parmesanost och  1 tsk paprika pulver (detta kan förberedas). Pensla degplattan generöst med uppvispat ägg. Strö över ostblandningen och rulla ihop plattan. Nyp ihop skarven så rullen håller ihop. Lägg rullen med skarven nedåt och skär med vass kniv ca 1 cm tjocka skivor rakt av. Lägg ut skivorna som om de vore kanelbullar på en ugnsplåt med bakpapper och grädda dem i 250 grader ca 4-5 minuter (tills de har fått färg). Det behövs riktigt hög temperatur för att få dem frasiga, men går inte ugnen till 250 grader får ni ha inne dem längre. Servera dem nygräddade. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar