Det som är bra med lemonaden är att den är lite sötsyrlig utan att innehålla lika mycket socker som saft. Den håller dock inte så länge så inom ca 2-3 veckor är det bra att göra åt den.
För mer rabarberinspiration, se även tidigare inlägg med recept på rabarberkräm och rabarbersaft.
Rabarberlemonad
4 st halvlitersflaskor/burkar (som blir totalt 6 liter lemonad)
1,5 kg rabarber (skalad)
1 nypa äkta vaniljpulver (eller 1 vaniljstång)
2 citroner (pressad saft)
ca 4 dl råsocker
2 liter vatten
Skala rabarbern och hacka i mindre bitar. Koka upp bitarna i en stor kastrull med 2 liter vatten. Tillsätt pressad saft av 2 citroner, råsocker och vaniljpulver medan det kokar upp. Låt koka drygt 10 minuter tills rabarbern är sönderkokt. Sila bort rabarbern och häll upp i glasflaskor eller glasburkar med lock.
Vid servering ska lemonaden spädas med 1 del lemonad till 2 delar vatten. Skriv gärna det på etiketten!
Detta ska vi prova idag! :-)
SvaraRaderaVad roligt, hälsar Flora från Dar-es-Salaam!
SvaraRadera