För tankarna till Lady och Lufsen förstås... Detta blev gott när vi testade, jättegod sås till köttbullarna som kokas istället för att stekas vilket är lite nyttigare. Testa bönpasta till!
5 portioner
Köttbullarna
500 g färs (nöt, lamm, älg...)
1 ägg
1/2 dl tomatpuré
4 dl finriven parmesan
1 dl finhackad persilja
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar grovmalen
Tomat- och paprikasås
1 burk grillad paprika i olja (eller gör egen i ugn!)
1 hackad gul lök
3-4 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
ca 1 dl vatten
salt
Toppa med exv hackad persilja, parmesan, citronzest
Servera med bönpasta samt grönsaker/sallad!
Hacka lök, dela grillade paprikor i mindre bitar och stek i olja från paprikaburken med vitlöken. Tillsätt tomatpuré, rör om, häll på resten av ingredienserna och låt koka i 10 min. Mixa om ni föredrar en mixad sås. Blanda under tiden ihop alla ingredienserna till köttbullar. Rulla lite större köttbullar och lägg ner i såsen, låt koka under locka ca 20 min, vänd runt ibland, kontrollera att de är genomkokta. Koka pasta precis innan servering (bönpasta tar bara några få minuter!) Toppa med parmesan, persilja, citronzest för dem som vill. Servera gärna med grönsaker i säsong.
Övrigt: Mjölk och glutenfri. Går säkert bra att göra vegetarisk med sojafärs, då är parmesanen troligen bra på att bidra med mer smak (häll ev i lite sojasås då också). Rätten blir god uppvärm med färsk pasta, står ihop sig fint! Troligen en favorit hos många barn!
Ju fler kockar desto sämre soppa? Eller en mer intressant soppa och en roligare stund under tillagningen? Denna blogg innehåller främst våra recept som vi vill ha lättillgängliga men ibland även lite om vår matfilosofi och kommentarer på nyheter och forskning om god, nyttig, säsongsanpassad, och gärna ekologisk, närproducerad och klimatsmart mat med hög kvalitet och få tillsatser.
onsdag 5 april 2017
Italiensk spaghetti speciale med maaassa frikadeller (i tomat och paprikasås)
Etiketter:
barn,
glutenfritt,
italienskt,
köttfärs,
laktosfritt,
lammkött,
nötfärs,
nötkött,
pasta,
recept,
vilt,
vinter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar