Par i matlagning - en blogg om god, nyttig och miljösmart mat!

Ju fler kockar desto sämre soppa? Eller en mer intressant soppa och en roligare stund under tillagningen? Denna blogg innehåller främst våra recept som vi vill ha lättillgängliga men ibland även lite om vår matfilosofi och kommentarer på nyheter och forskning om god, nyttig, säsongsanpassad, och gärna ekologisk, närproducerad och klimatsmart mat med hög kvalitet och få tillsatser.

måndag 11 november 2019

Jordärtskocksoppa

›
Förrförra våren fick vi några jordärtskockor av kollegor på jobbet som vi planterade på kolonilotten. Till hösten skördade vi alltihop och g...
torsdag 29 november 2018

Variation på Pizza Speciale!

›
En välgjord pizza kan vara himmelskt god och bör njutas långsamt, gärna med tomatsallad till och ett gott vin. Ät i små tuggor, dessa pizzor...
torsdag 8 mars 2018

Mulled wine - julkryddat varmt vin

›
När Flora bodde och arbetade i London en tid blev hon inbjuden till arbetskamraternas julfest och fick lära sig att göra Mulled Wine såsom e...
onsdag 27 december 2017

Ostkräm av julens överblivna ostar och nötter!

›
Många som läser bloggen vet säkert att vi brinner för att rädda rester och minska matsvinn, och ost och nötter är ju fantastiska lyxvaror so...
fredag 15 september 2017

Quinoabollar i wrap

›
Som ett alternativ till falafel tycker vi om att göra dessa extremt goda quinoabollar som med fördel serveras i någon form av wrap. De pass...
onsdag 5 april 2017

Italiensk spaghetti speciale med maaassa frikadeller (i tomat och paprikasås)

›
För tankarna till Lady och Lufsen förstås... Detta blev gott när vi testade, jättegod sås till köttbullarna som kokas istället för att steka...
lördag 11 februari 2017

Mycket enkel linssoppa med juliga och asiatiska smaker

›
Här kommer recept på en jättegod asiatisk linssoppa som vi gjorde till lunch när vi var i fjällen och åkte skidor! Vill ni ha bara gryta (da...
torsdag 14 april 2016

Potatis. och kikärtsbiffar med spiskummin, äppelyoghurt och avokadsalsa

›
Nu frampå vårkanten känns det att vi har mer energi och vill börja experimentera med maten igen, och är dessutom sugna på att testa nya vege...
söndag 26 april 2015

Restfest, tävlingar, skolmaterial och en enkel Phad Thai!

›
En del av er som läser bloggen vet att vi är engagerade i att minska matsvinnet så mycket som möjligt och har en nollvision på slängd mat hä...
lördag 14 mars 2015

Röd curry - en riktig flexirätt som kan anpassas efter olika familjemedlemmars behov

›
Röd curry, här med frasigt stekta pankopanerade kycklingbitar I vår familj är vi väldigt lika i vad vi gillar att äta, hur starkt, hur o...
fredag 27 februari 2015

Hasselnötskyckling med exotisk couscous

›
Häromdagen testade vi denna rätt när vi hade 2 st Bosarpkycklingfiléer att göra åt (klicka på etiketten Bosarpkyckling för att hitta andra r...
onsdag 11 februari 2015

Baka med barn: Gifflar med söt eller matig fyllning

›
Valnötsfyllda gifflar pudrade med florsocker till vänster, samt skinka och ostfyllda gifflar med kumminfrön på till höger Dessa goda gi...
söndag 1 februari 2015

Linas matkasse - test dag 3 + sammanvägt omdöme

›
Flansktek med rotfruktsbearinaise var lite för tjusigt som vardagsrätt i vår mening... Den tredje rätten i Linas matkasse som vi testad...
2 kommentarer:
onsdag 28 januari 2015

Test av Linas matkasse dag 2: kycklingwraps

›
Kycklingwraps med bacon, sallad och currysås Idag, den andra dagen av vårat test av Linas inspirationskasse, stod kycklingwraps på menyn...
måndag 26 januari 2015

Test av Linas matkasse - inspirationskassen, dag 1

›
Linas Matkasse - grönsaker och torrvaror - moroten det enda ekologiska i kassen!  Vi blev för några veckor sedan kontaktade av Linas ma...
lördag 24 januari 2015

Korvsoppa med rotfrukter

›
En enkel soppa i tryckkokare (eller i vanlig kastrull) med lite överblivna rotfrukter och kanske korv som blivit över och frysts in under nå...
torsdag 15 januari 2015

Tandoorikyckling med sweet chili-grönsaker och chutney

›
Vi rensar lite i skafferierna nu och hittade en påse tandoorikrydda långt bak i kryddskåpet. Till vår förfäran insåg vi att vi köpt krydda...
lördag 10 januari 2015

Ugnsbakad camembert med honung och valnötter

›
Efter julhelgerna hade vi i år, liksom säkert många andra, en del ost över, och bestämde oss för att göra ugnsbakad camembert av denna runda...
måndag 5 januari 2015

Rödkål med blåbärsylt och kanel

›
Denna rödkål gjorde Floras mor som tillbehör till anka på juldagen, och vi gjorde den igen efter jul för att göra åt rödkålen som blev över...
‹
›
Startsida
Visa webbversion
Använder Blogger.