Par i matlagning - en blogg om god, nyttig och miljösmart mat!

Ju fler kockar desto sämre soppa? Eller en mer intressant soppa och en roligare stund under tillagningen? Denna blogg innehåller främst våra recept som vi vill ha lättillgängliga men ibland även lite om vår matfilosofi och kommentarer på nyheter och forskning om god, nyttig, säsongsanpassad, och gärna ekologisk, närproducerad och klimatsmart mat med hög kvalitet och få tillsatser.

onsdag 28 januari 2015

Test av Linas matkasse dag 2: kycklingwraps

›
Kycklingwraps med bacon, sallad och currysås Idag, den andra dagen av vårat test av Linas inspirationskasse, stod kycklingwraps på menyn...
måndag 26 januari 2015

Test av Linas matkasse - inspirationskassen, dag 1

›
Linas Matkasse - grönsaker och torrvaror - moroten det enda ekologiska i kassen!  Vi blev för några veckor sedan kontaktade av Linas ma...
lördag 24 januari 2015

Korvsoppa med rotfrukter

›
En enkel soppa i tryckkokare (eller i vanlig kastrull) med lite överblivna rotfrukter och kanske korv som blivit över och frysts in under nå...
torsdag 15 januari 2015

Tandoorikyckling med sweet chili-grönsaker och chutney

›
Vi rensar lite i skafferierna nu och hittade en påse tandoorikrydda långt bak i kryddskåpet. Till vår förfäran insåg vi att vi köpt krydda...
lördag 10 januari 2015

Ugnsbakad camembert med honung och valnötter

›
Efter julhelgerna hade vi i år, liksom säkert många andra, en del ost över, och bestämde oss för att göra ugnsbakad camembert av denna runda...
måndag 5 januari 2015

Rödkål med blåbärsylt och kanel

›
Denna rödkål gjorde Floras mor som tillbehör till anka på juldagen, och vi gjorde den igen efter jul för att göra åt rödkålen som blev över...
söndag 4 januari 2015

Bloggåret 2015

›
Gott nytt år, trogna bloggläsare! Som ni kanske märkt har vi trappat ner lite på takten med recept här på bloggen. Vi var på långsemester un...
fredag 2 januari 2015

Blåbärs- och whiskeyglass i chokladkorg - nyårsefterrätten 2014!

›
I år testade vi en ny rätt som dessert på nyårsafton. Vi hade gäster över nyårshelgen och eftersom vi ville kunna förbereda efterrätt så att...
lördag 27 december 2014

Ostsnurror som tilltugg till drinkar eller plockmat

›
Dessa enkla och frasiga ostsnurror gör Floras mamma som tilltugg till fördrinken vi brukar ha på julafton medan vi öppnar presenter. Vi har...
söndag 21 december 2014

Hemgriljerad julskinka - enkelt och gott!

›
I år slog Adrian spontant till på en Krav-skinka när han såg den i affären eftersom det brukar vara sådan strykande åtgång på dem. Det som ä...
måndag 8 december 2014

Vegetariskt italienskt julbord samt tips på gröna inslag på vanligt julbord

›
Avokadojulgran med granatäpplekärnor - en barnfavorit Funderar ni på att göra ett helt vegetariskt julbord i år, eller letar ni efter gr...
måndag 1 december 2014

Adventskrans med saffran

›
En mysig adventstradition är att baka 4 st adventskransar till första advent, varav 3 st fryses in direkt och sedan tinas varsamt till varje...
lördag 15 november 2014

Lax med grekisk topping

›
Kan grekiska smaker och lax vara en OK kombination? Häromdagen testade vi med gott resultat! Inte en helt tippad kombination men det hur fe...
onsdag 29 oktober 2014

PiMs veckomatsedel: Vecka 45 - Allhellgonamat med pumpasoppa, lammgryta och stekt ris

›
Ta vara på pumpans innandöme genom att göra soppa och rosta kärnorna! Eftersom vår veckomatsedel brukar förutsätta att man lagar större...
fredag 24 oktober 2014

Godis i Halloweentider - är det verkligen godis? Om barn och socker...

›
En svart Halloweenkatt! 'Det här var ju godis!' kan folk ju säga och mena att det är gott, något lite lyxigt. Såhär i Halloweent...
fredag 17 oktober 2014

Morotssoppa med chili, apelsin och basilika

›
Såhär framåt hösten är vi svaga för mustiga soppor som värmer. Vi ville gärna testa att göra morotssoppa häromdagen eftersom dottern är så f...
lördag 11 oktober 2014

Broccolisoppa - använd gärna frysta broccolistjälkar!

›
Såhär många påsar med broccolistjälkar hade vi hunnit samla på oss sedan sist! Ta-vara-på-resterna temat fortsätter nu med soppa på bro...
söndag 5 oktober 2014

Coq au vin på Bosarpkyckling

›
Lagom till att hösten börjar göra sig påmind tänkte vi laga en mustig klassisk Coq au vin fast på Bosarpkycklingdelar. Tidigare har vi ju f...
tisdag 30 september 2014

PiMs veckomatsedel - vecka 41: Boeuf bourguignone, rostad tomat- och paprikasoppa samt lax i grön currysås

›
Boeuf Bourguignone med rostade potatishalvor Vi fortsätter även denna vecka att ge recept som kan lagas på hemodlade höstgrönsaker ell...
‹
›
Startsida
Visa webbversion
Använder Blogger.