Par i matlagning - en blogg om god, nyttig och miljösmart mat!

Ju fler kockar desto sämre soppa? Eller en mer intressant soppa och en roligare stund under tillagningen? Denna blogg innehåller främst våra recept som vi vill ha lättillgängliga men ibland även lite om vår matfilosofi och kommentarer på nyheter och forskning om god, nyttig, säsongsanpassad, och gärna ekologisk, närproducerad och klimatsmart mat med hög kvalitet och få tillsatser.

söndag 29 juni 2014

Sommarpaus på bloggen - tips på lättlagad somrig mat

›
Somrig sallad på rester av gårdagens grillmat. Nu tar bloggen en paus några veckor i sommar och återkommer i augusti då vi ska göra sake...

Fetaostkräm till dipp, sås, dressing etc.!

›
När vi skulle fixa lite picknick till midsommar och Adrian hade köpt ett stort surdegsbröd insåg vi att vi behövd någon god röra att mumsa p...
torsdag 26 juni 2014

Rabarber-lemonad

›
Denna enkla rabarberlemonad gjorde vi förra veckan när det började komma upp mycket rabarber på kolonilotten och vi behövde fixa något att g...
2 kommentarer:
torsdag 19 juni 2014

Ljummen sallad med grillade grönsaker

›
Ibland äter man något så gott ute på restaurang att minnet liksom etsar sig fast i hjärnan och smaklökarna. I Kapstaden en gång för flera år...
onsdag 18 juni 2014

Tankar om att grilad mat skulle orsaka cancer

›
Är det farligt att äta detta?! Apropå att sommargrillningarna nu brakat oss med råge tänkte vi göra en liten utvikning om  att brä...
lördag 14 juni 2014

Vårsallad med sparris, bacon, valnötter och blåmögelost

›
Denna sallad kom Flora på som en snilleblixt eftersom vi försöker ha sparris i allting under sparrismånaden och vi hade massor av goda valnö...
torsdag 12 juni 2014

Jordgubbar och sparris - Lokal mat i Uppland just nu!

›
Ni vet väl om att säsongen för att köpa närodlade grönsaker och frukt har börjat på allvar här i Uppland? De första lokala jordgubbarna har ...
söndag 8 juni 2014

Grillad baconlindad halloumi

›
Baconlindad halloumi längst upp på grillen, osar lätt. Under den gånga helgens grillning konstaterade vi att en matig förrätt på grillen...
tisdag 3 juni 2014

PiMs veckomatsedel: Vecka 24 - Grillvecka! Laga hela veckans mat på grillen i helgen!

›
Detta blir sista veckomatsedeln för våren eftersom sommaren ju i princip är här nu och vi kommer börja med lite mindre strikt uppstyrd matla...
måndag 26 maj 2014

Buffétips (veckomatsedeln gör uppehåll)

›
Tyvärr måste veckomatsedeln göra ett uppehåll över Kristi Himmelsfärd, kära bloggläsare, för vi hinner helt enkelt inte med, det är för myck...
tisdag 20 maj 2014

PiMs veckomatsedel - vecka 22: Asiatisk kycklingsoppa, potatissallad med gravad lax och vårsallad med sparris!

›
Denna vecka börjar matsedeln uppmärksamma på allvar att det är sommar och erbjuder lättare måltider i form av soppa och sallader. Vi har en ...
söndag 18 maj 2014

Potatissallad med gravad lax

›
Denna potatissallad har vi tipsat om tidigare, då skulle man ha rostbiff som tillbehör. Nu testade vi att äta gravad lax till, vilket också ...
torsdag 15 maj 2014

Grillad zucchini i olivolja - supergott och enkelt

›
Maillardreaktionen gör att det blir gyllenbrunt - och jättegott! Det är något särskilt med grönsaker marinerade i olivolja och sedan ste...
2 kommentarer:
tisdag 13 maj 2014

PiMs veckomatsedel: vecka 21 - Stekt fetaost med linser och chutney, Chorizogryta och Wok med lax och citrongräs

›
Råris, två sorters linser, chutney, stekt fetaost och bönor Denna vecka tänkte vi satsa på att få så många som möjligt att testa en av v...
lördag 10 maj 2014

World Fair Trade Day

›
Till och med på Pressbyrån kan man nu hitta Fair Trade-märkta cashewnötter som snacks,och de är inte dyrare än icke-märkta nötter! Ida...
torsdag 8 maj 2014

Wok med lax, chili och citrongräs

›
Woken när grönsakerna puttrar först... Vi lider lite av pollenallergi hela familjen, särskilt i år då det var så extremt mycket pollen ...
tisdag 6 maj 2014

PiMs veckomatsedel: vecka 20 - Rödspätta med chilimajonnäs, köttfärssås med blancherad vitkål samt sparrisomelett

›
Rödspätta med krispig parmesan- och örtpanering Denna vecka är paradrätten en parmesan- och örtpanerad rödspätta som vi gjorde helt n...
fredag 2 maj 2014

Parmesan- och örtpanerad rödspätta med chilimajonnäs

›
Stekt rödspätta med klyftpotatis, kall sås och ärtor När man har färsk rödspätta, vilket vi hade fått tag på häromdagen , blir man ju su...
tisdag 29 april 2014

PiMs veckomatsedel: vecka 19 - Kyckling med tomatsås, paj i långpanna och blixtsnabb laxpasta

›
Supersnabb pasta med färskost, avokado och rökt lax Paj i långpanna blir många luncher! Atjoo! Vi är ganska hårt drabbade av poll...
‹
›
Startsida
Visa webbversion
Använder Blogger.