Par i matlagning - en blogg om god, nyttig och miljösmart mat!

Ju fler kockar desto sämre soppa? Eller en mer intressant soppa och en roligare stund under tillagningen? Denna blogg innehåller främst våra recept som vi vill ha lättillgängliga men ibland även lite om vår matfilosofi och kommentarer på nyheter och forskning om god, nyttig, säsongsanpassad, och gärna ekologisk, närproducerad och klimatsmart mat med hög kvalitet och få tillsatser.

onsdag 4 december 2013

Mannagrynspudding med saffran och varma hjortron

›
En matigare och lite nyttigare variant på adventsfika är denna supergoda mannagrynspudding med saffran som vi hittade recept på i en Ica Buf...
måndag 2 december 2013

Våra favoritrecept - ny etikett guidar!

›
Hurra, bloggen firar 20 000 sidvisningar! Jättekul att så många är intresserade av våra recept och det vi annars har att säga om ditten och ...
fredag 29 november 2013

Barn och mat - aptit, grönsaker och inställning till maten i åldern 1-ca 3 år

›
Första gången äta med pinnar. Det blir tummen upp för haricots verts med chili, sötsur fisk och jasminris, tummen ner denna gång för man...
onsdag 27 november 2013

Mandelbiscotti - superrecept! Spröda och supergoda.

›
Den perfekta mandelbiscottin! Detta är ett av våra riktiga favoritrecept som vi ofta har bakat, men också konstaterat att man måste vara...
2 kommentarer:
söndag 24 november 2013

Högberga gård - recension

›
Mysigt och jättesköna sängar. Förra helgen var vi på en liten lyxig weekend på Högberga gård på Lidingö i Stockholm, som vi här tänkte r...
fredag 22 november 2013

Äppeldjem

›
Detta recept på äppeldjem med citronskal, kanelstång, och nejlika har Floras mamma fått från en väninna, och det blir kanongott. Alla ni so...
tisdag 19 november 2013

Vardagsmaten - tips och tricks

›
Nu när mörkret verkligen sänkt sig över vardagen och man är extra trött på kvällarna får man lätt en känsla av hopplöshet när man tänker på ...
torsdag 14 november 2013

Paj i långpanna med olika fyllningar - här svamp och renskav!

›
Såhär när det börjar bli kallt kan det kännas lite torftigt med sallad till lunch eller lunchlåda, man vill gärna ha något varmt. Då kan det...
måndag 11 november 2013

Farfars frukostkakor - baka med barn till Fars dag

›
Fars dag inföll i år lägligt samtidigt som farmor och farfar är på besök i en vecka och vi passade på att fira lite extra. Farfar är nu pen...
torsdag 7 november 2013

Davosgröt: Havre + yoghurt = enkel och nyttig frukost

›
Birchermüsli, overnight oats eller davosgröt, denna anrättning finns i flera olika versioner och vi har verkligen fastnat för detta sätt att...
3 kommentarer:
söndag 3 november 2013

Storkoka chili - mycket mat, nyttigt, gott och lätt att variera!

›
En alternativ servering av grytan: som soppa med tortillas och kokta morötter. Såhär på höstkanten när det är mörkt och man inte har så...
fredag 1 november 2013

Pumpapaj med pekannötter

›
Vi fortsätter på pumpatemat denna helg och testar en amerikansk pumpkin-pecan pie till fikat! Recept från Coop. Det blev gott om än lite mil...
torsdag 31 oktober 2013

En pumpa blir lykta, soppa och rostade kärnor!

›
Adrian går loss på pumpan efter googlad förebild   Ikväll har vi firat lite Halloween här hemma med fokus på pumpa. Freja var med...
tisdag 29 oktober 2013

Slutskörda i örtagården - frys in, torka, gör olja, koka såser...

›
Nu i helgen slutskördade vi slutligen alla örtkryddor inför vintern, något vi hållit på med kontinuerligt under hösten. Nu fick köksträdgår...
måndag 28 oktober 2013

Påverka utbudet i din butik!

›
Våra ekologiska favoritprodukter, mer om dem här. Tycker ni som vi att det är tråkigt att matbutikerna inte tar in så många sorters eko...
söndag 27 oktober 2013

Stekt ris - resträddaren nr 2!

›
Stekt ris i skål från Indiska med ätpinnar från Kina Vi skrev ju nyligen om resträddaren pyttipanna , och tänkte nu följa upp det med e...
‹
›
Startsida
Visa webbversion
Använder Blogger.