Par i matlagning - en blogg om god, nyttig och miljösmart mat!

Ju fler kockar desto sämre soppa? Eller en mer intressant soppa och en roligare stund under tillagningen? Denna blogg innehåller främst våra recept som vi vill ha lättillgängliga men ibland även lite om vår matfilosofi och kommentarer på nyheter och forskning om god, nyttig, säsongsanpassad, och gärna ekologisk, närproducerad och klimatsmart mat med hög kvalitet och få tillsatser.

söndag 29 september 2013

Banan och kokosplättar med keso

›
När man varit ute höstrusket och försökt leta svamp utan stor framgång kan man behöva lite extra goda värmande mellanmålsplättar när man ko...
lördag 28 september 2013

Miljövänliga veckan v 40 - utmana dig själv!

›
Naturskyddsföreningen har länge drivit kampanjen miljövänliga veckan varje år, som alltid är vecka 40. I år infaller det 28 sept-8 oktober ...
torsdag 26 september 2013

Lammstek med örtagårds-tabbouleh

›
Lammstek redo för ugnen! Gladare kock med matlagningsvin... Vi håller på med lite frysrensning och gjorde i söndags en riktig söndagsste...
4 kommentarer:
tisdag 24 september 2013

Miljonprogrammens mat - och 4 kg ekologisk rättvisemärkt choklad

›
Förra lördagen var det skördefest med fokus på ekologiskt och rättvisemärkt alldeles i närheten av där vi bor, nämligen i Vattentornsparken ...
lördag 21 september 2013

Wok med kyckling och curry

›
De där två Bosarpkycklingarna som vi redan skrivit flera gånger om att vi ätit av (4 portioner  Kyckling cordon bleu  av två kycklingfiléer ...
torsdag 19 september 2013

Hemgjord chilisås

›
Så fint det blev! Funkar som present! Vårt rykte om att vi gillar att laga mat och odla har börjat sprida sig så till den grad att en ...
1 kommentar:
tisdag 17 september 2013

Fisk med cashewtäcke, salsa och mangold

›
Här kommer ännu ett snabbt, allergivänligt och enkelt recept på fisk som vi improviserade ihop när vi hade en lite väl tråkig omogen melon h...
söndag 15 september 2013

Stycka hel Bosarpkyckling - gör kycklingnudelsoppa på skrovet

›
Som vi skrev i ett tidigare inlägg köpte vi hel Bosarpkyckling för några veckor sedan. Det är inte alls svårt att stycka kycklingen, bara ...
onsdag 11 september 2013

Laxgryta med kokosmjölk

›
Nu var det längesedan vi lagade supermaten lax , så vi kände det var dags. Här kommer ett recept på laxgryta i kokosmjölk som vi tyckte blev...
söndag 8 september 2013

Bloggen firar 1 år! Läsarna får önska sig teman!

›
Hurra! Idag är det exakt 1 år sedan vi skrev första inlägget, som hette " våga laga mat tillsammans ", på denna blogg! När vi sta...
fredag 6 september 2013

Tillbehör till kräftskiva - svamppizza med västerbotten och valnötter

›
Nu har vi varit med om två kräftskivor, en som vi hade här hemma hos oss för några veckor sedan bara för oss + 5 vänner med barn, och en sto...
torsdag 5 september 2013

Bondens marknad, Äkta vara, fruktförmedlingen och andra tips!

›
Ja, i lördags var det ju strålande sol och många matintresserade som vimlande i Botaniska trädgården framför Orangeriet när Bondens egen mar...
onsdag 28 augusti 2013

Skördefestivaler!

›
Nu i skördetider är det mycket happenings ute i landet och ett perfekt läge att besöka skördefestivaler och liknande! Under hela septembe...
tisdag 27 augusti 2013

Kyckling cordon bleu med fetaostkräm och bulgursallad

›
Häromdagen hittade vi Bosarpkyckling på rabatt på vårt lokala Coop och slog förstås till. Det var en riktigt rejäl kyckling på ca 2 kg så v...
söndag 25 augusti 2013

Hemodlade tomater wow wow wow!

›
Vi frossar just nu i våra hemodlade små tomater, som är fantastiskt goda. Det är svårt att hindra Freja från att äta upp dem rakt av medan v...
lördag 24 augusti 2013

Gröna plättar med mangold och chili

›
Underbart goda blev de här lyxiga och enkla plättarna som vi gjorde med mangold och grön chili som vi hade från egen odling. Receptet kommer...
söndag 18 augusti 2013

Sylt på krusbär och rabarber

›
När vi kom hem från semestern för två veckor sedan åkte vi som vi skrev om i förra inlägget raka vägen till Floras mammas kolonilott för att...
fredag 16 augusti 2013

Skördefest! Recept på mat från odlingarna - rödbetor med getost och honung

›
Nu börjar vi verkligen skörda frukterna av vårt arbete på kolonilotten och i krukor och rabatter här hemma vid husväggen och kan plocka hem ...
tisdag 13 augusti 2013

3-rätters meny till farmor och farfars 140-årsfest - recept på gorgonzolaspäckad oxfilétournedos

›
När vi var i Göteborg under semestern hade vi lovat att laga mat till Frejas farmor och farfars 70+70-årsfest, vilket är undantaget till i...
söndag 11 augusti 2013

Västkustresa med restaurangtips

›
Snart dags för arbete och förskola för oss, efter en lång och härlig semester. Vi är nyss hemkomna från en rundresa längs västkusten med län...
‹
›
Startsida
Visa webbversion
Använder Blogger.