Par i matlagning - en blogg om god, nyttig och miljösmart mat!

Ju fler kockar desto sämre soppa? Eller en mer intressant soppa och en roligare stund under tillagningen? Denna blogg innehåller främst våra recept som vi vill ha lättillgängliga men ibland även lite om vår matfilosofi och kommentarer på nyheter och forskning om god, nyttig, säsongsanpassad, och gärna ekologisk, närproducerad och klimatsmart mat med hög kvalitet och få tillsatser.

söndag 28 juli 2013

Smakresa till Åland + vinn biljetter med Eckerölinjen!

›
Vi hade nyligen en lyxig liten minisemester på Åland, dit vi ville återvända efter att ha haft en lite längre cykelsemester där för tre år s...
lördag 27 juli 2013

Recept med mynta

›
Vi har mynta i trädgården som växer som ogräs och tänkte dela med oss av några tips på vad vi brukar göra med den. Detta i hopp om att ...
tisdag 23 juli 2013

Chokladkaka med mandelmjöl (glutenfri)

›
Här kommer som utlovat receptet på Frejas tvåårstårta, en jättegod chokladkaka på mandelmjöl, viket innebär att den är helt glutenfri. Med ...
1 kommentar:
söndag 21 juli 2013

Gelé på röda vinbär

›
Floras mor har jättemycket röda vinbär på kolonilotten, och vi brukar få en del som vi tidigare fryst in eller ätit direkt. Det är gott i de...
tisdag 16 juli 2013

Somrig matpaj med olika fyllningar - grekiskt tema

›
Häromdagen hade vi besök av en annan familj som kom under dagen och vi bjöd på två sorters paj med sallad till lunch. Detta pajrecept tycker...
söndag 14 juli 2013

Farmors lyxiga bärpaj

›
Denna lyxiga bärpaj hade Frejas farmor (dvs Adrians mor) med sig när hon hälsade förra veckan. Vi bad om receptet och tog kort på pajen eft...
torsdag 11 juli 2013

Jordgubbar!! - tips för självplocket!

›
Jordgubbssäsongen är här med råge, och vi har ätit mycket jordgubbar sedan de svenska lokalt producerade började dyka upp för någon ...
fredag 5 juli 2013

Enkel italiensk försommarbuffé till Frejas tvåårsdag

›
Freja fyllde två för två veckor sedan, men vi firade ordentligt i helgen när även farmor och farfar var närvarande. Totalt var vi då 7 pers ...
fredag 28 juni 2013

Rabarbersaft och enkel rabarberkräm till gröten

›
Vi får mycket rabarber från kolonilotten som vi odlar på tillsammans med Floras mor, och när man inte har mycket tid såhär innan semestern s...
1 kommentar:
onsdag 26 juni 2013

Somrig mat till picknick och lata dagar

›
Bloggandet har dragit ner på takten här när det lider mot sommar, och det är mest p.g.a. att det har varit rätt ont om tid under början av j...
torsdag 20 juni 2013

Grillrökt lax med lök- och dillsås - grillkursen gav resultat!

›
För en dryg vecka sen gick Adrian sin födelsedagspresent-kurs på restaurangakademien och är mycket nöjd. I en hel dag lärde man sig allt möj...
söndag 16 juni 2013

Norrländsk renskavsgryta

›
Renskavsgryta med kantareller i juni? Vad hände med säsongstänket? Jo, vi har faktiskt markerat receptet som 'höst', men vi fick lev...
fredag 14 juni 2013

Saftig morotskaka - enkel, matig och god

›
Idag var det sommarfest på Frejas förskola och föräldrarna skulle bidra med något bakat till picknicken (som blev långbord inomhus pga ostad...
fredag 7 juni 2013

Salladsinspiration!

›
Sidosallad med lite valnötter, blåmögelost, och balsamico  Äntligen börjar det bli salladstider! Efter vinterns och vårens långa öken på...
söndag 26 maj 2013

Eget vaniljsocker

›
Hej hopp vad tiden går. Slutet på maj/början på juni är en sådan där hopplöst fullspäckad tid då allting sammanfaller, avslutningar, disput...
torsdag 16 maj 2013

Medelhavsinspirerad köttfärslimpa

›
Köttfärslimpa, här med potatishalvor och grillad zucchini gjord i ugn, tsatsiki och grönsallad. Förra gången vi hade recept på köttfärsl...
måndag 13 maj 2013

Trerätters vårmiddag inkl. Chokladmousse på avokado

›
Under Kri-himhelgen hade vi Floras föräldrar på besök och vi fixade en trerätters födelsedagsmiddag till Floras mamma. Till förrätten blev d...
söndag 12 maj 2013

Vår-grillning- top 5 grönsaker på grillen

›
Skogschampinjoner marinerade och redo för grillen! Eftersom det varit så underbart väder de senaste veckorna har vi redan hunnit grilla ...
‹
›
Startsida
Visa webbversion
Använder Blogger.