Par i matlagning - en blogg om god, nyttig och miljösmart mat!

Ju fler kockar desto sämre soppa? Eller en mer intressant soppa och en roligare stund under tillagningen? Denna blogg innehåller främst våra recept som vi vill ha lättillgängliga men ibland även lite om vår matfilosofi och kommentarer på nyheter och forskning om god, nyttig, säsongsanpassad, och gärna ekologisk, närproducerad och klimatsmart mat med hög kvalitet och få tillsatser.

fredag 28 juni 2013

Rabarbersaft och enkel rabarberkräm till gröten

›
Vi får mycket rabarber från kolonilotten som vi odlar på tillsammans med Floras mor, och när man inte har mycket tid såhär innan semestern s...
1 kommentar:
onsdag 26 juni 2013

Somrig mat till picknick och lata dagar

›
Bloggandet har dragit ner på takten här när det lider mot sommar, och det är mest p.g.a. att det har varit rätt ont om tid under början av j...
torsdag 20 juni 2013

Grillrökt lax med lök- och dillsås - grillkursen gav resultat!

›
För en dryg vecka sen gick Adrian sin födelsedagspresent-kurs på restaurangakademien och är mycket nöjd. I en hel dag lärde man sig allt möj...
söndag 16 juni 2013

Norrländsk renskavsgryta

›
Renskavsgryta med kantareller i juni? Vad hände med säsongstänket? Jo, vi har faktiskt markerat receptet som 'höst', men vi fick lev...
fredag 14 juni 2013

Saftig morotskaka - enkel, matig och god

›
Idag var det sommarfest på Frejas förskola och föräldrarna skulle bidra med något bakat till picknicken (som blev långbord inomhus pga ostad...
fredag 7 juni 2013

Salladsinspiration!

›
Sidosallad med lite valnötter, blåmögelost, och balsamico  Äntligen börjar det bli salladstider! Efter vinterns och vårens långa öken på...
söndag 26 maj 2013

Eget vaniljsocker

›
Hej hopp vad tiden går. Slutet på maj/början på juni är en sådan där hopplöst fullspäckad tid då allting sammanfaller, avslutningar, disput...
torsdag 16 maj 2013

Medelhavsinspirerad köttfärslimpa

›
Köttfärslimpa, här med potatishalvor och grillad zucchini gjord i ugn, tsatsiki och grönsallad. Förra gången vi hade recept på köttfärsl...
måndag 13 maj 2013

Trerätters vårmiddag inkl. Chokladmousse på avokado

›
Under Kri-himhelgen hade vi Floras föräldrar på besök och vi fixade en trerätters födelsedagsmiddag till Floras mamma. Till förrätten blev d...
söndag 12 maj 2013

Vår-grillning- top 5 grönsaker på grillen

›
Skogschampinjoner marinerade och redo för grillen! Eftersom det varit så underbart väder de senaste veckorna har vi redan hunnit grilla ...

Enkel picnicsockerkaka med bär eller frukt

›
Lekplatsen i vår förening håller på och byggas om, och grannarna har under långhelgen huggit in och jobbat med att gjuta plintar och montera...
onsdag 8 maj 2013

Korv stroganoff med ingefära

›
Korv stroganoff kanske många associerar med en tråkig, menlös, köttig rätt, men så behöver det faktiskt inte vara. Det finns riktigt bra e...
söndag 5 maj 2013

Hemgjord köttbuljong

›
Om man köper kött direkt från bonden så kan man ofta få med köttben som man kan koka egen köttbuljong på. Det är faktiskt inte så svårt so...
fredag 3 maj 2013

Sparris!!

›
Äntligen! Nu hittade vi god ekologisk spansk sparris! Mums! När man äter sparris på våren känns det som matens motsvarighet till att blommor...
onsdag 1 maj 2013

Cannelloni med tomatsås

›
Laga-mat-med-barn-temat verkar vara populärt så vi fortsätter med ännu en rätt som barnen kan vara med och hjälpa till att laga - fyllda ca...
söndag 28 april 2013

Omelett-tider!

›
Nu såhär under våren börjar vi laga omelett då och då och fortsätter med det under sommaren. Det är en perfekt lunch eller middag när man s...
torsdag 25 april 2013

Lyxig pasta med grillade grönsaker

›
 Till fredagsmiddagen på tu man hand som börjat bli ett stående inslag (vi äter något litet hela familjen med Freja och lägger henne lite ...
tisdag 23 april 2013

Vårinspiration

›
Vi fortsätter med serien säsongsinspiration - och listar frukt, grönsaker och annat som är i säsong till våren samt lite tankar kring hur ma...
lördag 20 april 2013

Laga mat med barnen: Ugnsgrillad baconlindad kyckling med matkorn, grillade grönsaker och tomatsås

›
Nu när det är vår börjar det bli säsong att äta kyckling, kom bara ihåg att välja en kyckling som inte har plågats i onödan och passa gärna ...
torsdag 18 april 2013

Upphottad hämtpizza

›
Inser ni framåt fredag eftermiddag att det inte finns någon mat hemma och att ni inte kommer hinna laga något ? Känns det torftigt med hämtm...
2 kommentarer:
‹
›
Startsida
Visa webbversion
Använder Blogger.