Par i matlagning - en blogg om god, nyttig och miljösmart mat!

Ju fler kockar desto sämre soppa? Eller en mer intressant soppa och en roligare stund under tillagningen? Denna blogg innehåller främst våra recept som vi vill ha lättillgängliga men ibland även lite om vår matfilosofi och kommentarer på nyheter och forskning om god, nyttig, säsongsanpassad, och gärna ekologisk, närproducerad och klimatsmart mat med hög kvalitet och få tillsatser.

fredag 1 februari 2013

Vintersallad - hälsotema på bloggen!

›
Vi känner liksom de flesta av den hälsolängtan som kan komma efter julhelgens frosserier och stillasittande. Nu vill man äta fräscht och mot...
onsdag 30 januari 2013

Lammgryta med saffran och dadlar i tryckkokare

›
Skala och pressa i vitlöken, mortla saffran med en nypa socker och koriander samt ingefära, häll även detta i grytan och Vi hade en del dadl...
måndag 28 januari 2013

Lax i ugn med matvetemix och yoghurtsås

›
Lax är ju väldigt nyttigt och gott och bra såhär under vintern eftersom det innehåller D-vitamin som vi behöver extra mycket av nu och efter...
torsdag 24 januari 2013

Avokadofrossa - guacamole

›
På sistone har vi mest upprepat gamla favoriter, som alltså redan finns omnämnda här på bloggen (linssoppa, bönsoppa, broccoligratäng, lax i...
tisdag 22 januari 2013

Köttguiden och jordbruksverkets rapport om svenskarnas köttkonsumtion

›
Idag rapporterades det i bland annat DN om Jorbruksverkets nya rapport " En hållbar köttkonsumtion", som belyser köttätandet ur ...
måndag 21 januari 2013

Barnmat, tungmetaller och tillsatser - och recept på hemlagad gröt och barnmat

›
I helgens DN kunde man återigen läsa om problem med färdig barnmat , denna gång tungmetaller i välling och gröt. Tidigare har det "avsl...
2 kommentarer:
tisdag 15 januari 2013

Snabb vegetarisk pasta på ekologisk rescue-mission

›
På tisdagar är Adrian och cyklar mountainbike i Nackareservatet efter jobbet (ja, även i meterdjup snö och -15 grader) så då har jag (Flora)...
lördag 12 januari 2013

Konsten att koka en god pasta...

›
Pasta har fått ett oförtjänt dåligt rykte som billig och tråkig studentmat. Lagar man bara till det ordentligt kan pastan dock gå från att v...
tisdag 8 januari 2013

Mat och klimat

›
Nytt år och många kanske får tankar om framtiden och funderar på löften om äta bättre eller göra något för miljön och klimatet. Enligt Värld...
söndag 6 januari 2013

Fisksoppa med saffran och enklaste vitlöksbrödet

›
Fisksoppa med ett glas Chardonnay  till lunch andas fransk semester! Har man saffran över från julbaket kan man med fördel använda ett kuver...
tisdag 1 januari 2013

Nyårsmaten! Recept potatiskaka med getost och friterad camembert

›
Eftersom Flora och Freja fortfarande var lite sjuka bestämde vi oss för att inte försöka ta oss iväg någonstans utan fira nyår i med en trev...
söndag 30 december 2012

Julmaten 2012

›
Julen i år blev lite torpederad pga sjukdom och att vi hållit på med att få färdigt olika delar av huset, bland annat garage, vardagsrum och...
fredag 28 december 2012

Klassisk risgrynsgröt

›
Julegröt / Tomtegröt med cappuccino Så gott till julfrukost, lunch eller fika i juletid! Vi har kokat mycket risgrynsgröt här i december...
fredag 21 december 2012

Bosarpkyckling med ugnsgrillade grönsaker, tomatsås och quinoa

›
Vi hade trevligt besök av vännerna Anders och Viki (som har en egen matblogg ) nyligen och eftersom de  bor ute på landet utanför Töcksfors ...
måndag 10 december 2012

Smidig vardagsgratäng med broccoli, purjo, majs och bacon

›
Inspirerad av Broccoligratängen på Amy's blogg svängdes denna gratäng ihop till en vardagsmiddag och blev en stor hit med lilla Freja...
fredag 7 december 2012

Fruktig currygryta till fredagsmiddagen

›
Ikväll har vi besök av Adrians gode vän Robert, som vi bjöd på denna currygryta, som vi lagade igår. Det fick gott betyg av honom! Recepte...
torsdag 6 december 2012

Zucchinisoppa med getost på räddade ekozucchinis

›
Det händer att vi får för oss att "rädda" ekologiska grönsaker som ligger och blir dåliga i affären. Häromdagen när vi var på Coo...
fredag 30 november 2012

Boeuf Bourguignone - återigen i tryckkokare!

›
För att fortsätta på temat storkok i tryckkokare så gjorde vi nyligen ett rejält kok av Boeuf Bourguignone som bara blir såååå gott i tryck...
‹
›
Startsida
Visa webbversion
Använder Blogger.