Par i matlagning - en blogg om god, nyttig och miljösmart mat!

Ju fler kockar desto sämre soppa? Eller en mer intressant soppa och en roligare stund under tillagningen? Denna blogg innehåller främst våra recept som vi vill ha lättillgängliga men ibland även lite om vår matfilosofi och kommentarer på nyheter och forskning om god, nyttig, säsongsanpassad, och gärna ekologisk, närproducerad och klimatsmart mat med hög kvalitet och få tillsatser.

fredag 30 november 2012

Boeuf Bourguignone - återigen i tryckkokare!

›
För att fortsätta på temat storkok i tryckkokare så gjorde vi nyligen ett rejält kok av Boeuf Bourguignone som bara blir såååå gott i tryck...
måndag 26 november 2012

Mustig linssoppa till kalla höstkvällar!

›
Anledningen till att det varit lite tyst här på bloggen är att vi har haft fullt upp med att renovera köket! Efter att Adrian rivit bort ...
måndag 19 november 2012

Ärtsoppa i tryckkokare!

›
Många förknippar ärtsoppa med trista "korvar" från affären som man värmer upp, eller med skolkökets variant, båda tillsatsstinna s...
2 kommentarer:
söndag 18 november 2012

Ångkokt lax och höstgrönsaker, bulgur och koriandersalsa

›
Såhär i novembermörkret kan man känna för lite vitaminer och hälsofrämjande mat, och vi är särskilt förtjusta i detta recept med ångkokt lax...
fredag 16 november 2012

Tomatsallad med fetaost (+ode till tomaten)

›
En enkel tomatsallad piffar upp de flesta måltider! Det passar som komplement till de måltider som saknar tillräckligt med grönsaker, och va...
söndag 11 november 2012

Grön currygryta med lax

›
Först nu har jag fått tid att lägga upp en gryta vi gjorde för några dagar sedan! Denna gryta är mild för magen och bra för tarmarna i och m...
2 kommentarer:

Höstinspiration!

›
Hösten förknippar man ofta med regn och rusk, kortare dagar, mera mörker. Men ur matperspektiv är det ju den bästa årstiden, då det mesta fi...
fredag 9 november 2012

Säsongsmatens fördelar

›
Adrian och Freja är i Göteborg och hälsar på farmor och farfar - och jag har hela helgen för mig själv! Vad gör jag då - ja inte lagar jag m...
torsdag 8 november 2012

Släng inte mat - spara på pengar och miljön! Tips och idéer.

›
Att vara noggrann med sopsortering och kompostering är förstås viktigt för miljön, men forskning visar att slängd mat ger överlägset störst ...
onsdag 31 oktober 2012

Chiligryta -perfekt storkok!

›
Efter önskemål av en bloggläsare tillika Adrians barndomsvän kommer här recept på en Chiligryta som Adrian lagade när han var inneboende h...
3 kommentarer:
söndag 28 oktober 2012

Lyxmiddag på 1909, Sigtuna Stads Hotell

›
Igår var vi på riktig lyxmiddag - Adrians födelsedagspresent till Flora var en middag på Sigtuna Stads Hotell - 6 rätters avsmakningsmeny me...
torsdag 25 oktober 2012

Inlagda päron med ingefära, lime, mynta och vanilj

›
Vi fick ju ett päronträd på köpet när vi flyttade in till vårt hus tidigare i år, och nu har det blivit dags att skörda frukterna av det! ...
2 kommentarer:
tisdag 23 oktober 2012

Isländska specialiteter!

›
Vi kom precis igår hem från en resa till Island - Flora var på konferens torsdag-fredag förra veckan och Adrian och Freja hängde med och gjo...

Italiensk bönsoppa med lyxiga krutonger

›
Idag gjorde vi en riktig favoriträtt - italiensk cannelinibönsoppa med lyxiga krutonger (extra allt!). Soppan blir jättegod och mättande, oc...
2 kommentarer:
måndag 15 oktober 2012

Köttfilosofi - tankar kring hållbar köttkonsumtion

›
Vi håller på och förbereder oss för en kortare resa och äter upp rester i kylen, därför blir det tyvärr inga recept denna vecka på bloggen! ...
fredag 12 oktober 2012

Lammfärsbiffar med trattkantarellsås

›
Lammfärsbiffar, ugnsgrillade potatishalvor, trattkantarellsås och ångkokt broccoli. Servera gärna lite extra svartvinbärsgelé till! Vi ...
2 kommentarer:
‹
›
Startsida
Visa webbversion
Använder Blogger.